Які марки авто люблять «відбиті» водії: з’явився рейтинг найчастіших учасників ДТП

Експерти дослідницького проекту Lending Tree вивчили статистичні дані десятків мільйонів страхових ситуацій у рамках ресурсу QuoteWizard, які могли їм з’ясувати, водії яких автомобілів виявляють найбільшу схильність до порушення правил дорожнього руху та потрапляння в аварії.

Зокрема, з’ясувалося, що найчастіше учасниками ДТП стають водії позашляховиків RAM – 32,9 інцидентів на 1000 водіїв. У трійку найвідв’язніших входять власники Tesla (31,13) та Subaru (30,09 аварій). Найрідше у страхових зведеннях фігурують автомобілі Pontiac (8,41), Mercury (8,96) та Saturn (9,13).

При цьому найчастіше у п’яній їзді викривали водіїв BMW. Їхній середній показник DUI (drug possession, перевищення рівня алкоголю в організмі) становив 3,13 на 1000 водіїв. Цей результат випереджає показники інших автомобілістів із величезним відривом. Так, другою за кількістю випадків нетверезого водіння йдуть водії RAM – 1,7 інцидентів. Найбільшу тверезість продемонстрували водії Mitsubishi (0,89), Volvo (0,92), Mercury та Kia (обидва по 0,93).

Варто підкреслити, що дослідження не має на меті зміцнити у свідомості людей стереотипи про водіїв автомобілів тих чи інших марок. Якщо справа стосується порушення правил дорожнього руху або п’яної їзди, то брендові уподобання водіїв мають далеко не першорядне значення.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти