Заберуть права на рік: поліція нагадала водіям про один заборонений маневр на дорозі

Нерідко метушливі водії у щільному міському трафіку забувають або свідомо нехтують вимогами правил дорожнього руху, що може спричинити найсумніші наслідки. Патрульна поліція Києва днями наочно нагадала автомобілістам про одне із таких порушень.

У Телеграм-каналі відомства з’явилося відео, на якому патрульними знято розворот на пішохідному переході автомобіля Mitsubishi. Водія було зупинено та притягнуто до адміністративної відповідальності. У поліції підкреслили, що розворот є одним із найнебезпечніших маневрів, у зв’язку з чим його слід виконувати максимально уважно та у суворій відповідності до правил дорожнього руху.

Зокрема, виконувати цей маневр заборонено відповідно до пункту 10.7 ПДР на залізничних переїздах, на мостах, шляхопроводах, естакадах та під ними, у тунелях, при видимості дороги менше 100 м, на пішохідних переходах та ближче 10 м від них з обох сторін, на автомагістралях.

Порушення цих вимог загрожує водієві штрафом у 510 гривень (ч.2 ст.122 КУпАП). Якщо своїми діями порушник створив аварійну обстановку на дорозі, то сума стягнення може становити вже 850 гривень або замінити на позбавлення прав на строк від 6 місяців до року (ч.4 ст.122 КУпАП).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти