Залишилось 5 днів: кому з українських водіїв із Нового року доведеться міняти права

Залишилося лише п’ять днів до значних змін для українських водіїв, які перебувають у Польщі. З 1 січня 2024 року розпочнеться перехідний період, протягом якого українські посвідчення водія потрібно буде обміняти на польські.

Ця зміна стосується українських громадян, які зараз перебувають у Польщі та мають українські права водія. До 1 липня 2024 року вони мають виконати обмін, щоб відповідати польському законодавству. До 31 грудня 2023 року українці можуть використовувати свої національні права без обмежень у Польщі, включаючи права зі строком дії, що минув.

Польські закони вимагають від іноземців, які перебувають у країні понад шість місяців, обміняти свої національні посвідчення водія на місцеві. Українці, які перебувають під тимчасовим захистом та мають PESEL UKR, можуть використати свої українські права до 4 березня 2024 року. Якщо статус тимчасового захисту буде продовжено, то термін допустимого використання українських водійських посвідчень також триватиме.

Необхідно обмінювати лише дійсні посвідчення. Водіям із простроченими документами спочатку потрібно продовжити їхній термін дії. Обмін або відновлення українських посвідчень водія можна здійснити в таких містах, як Варшава, Вроцлав, Краків і Гданськ.

Джерело inPoland
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти