В Україні заборонять деякі автомобілі: хто із водіїв постраждає

Український уряд активно обговорює новий законопроект, спрямований на боротьбу із шумовим забрудненням, спричиненим автомобілями. За інформацією джерела «Стіна», пропонується заборонити використання транспортних засобів без встановлених глушників.

Ініціативу надихнули коментарі Михайла Подоляка, радника голови Офісу президента України. Він вказав на проблеми, пов’язані з автомобілями, що видають надмірний шум, схожий на звуки іранських безпілотників «Шахед». Такий шум створює труднощі для поліції ефективного реагування на подібні ситуації.

Щоб вирішити цю проблему, пропонується законодавча ініціатива, яка надасть поліції необхідні повноваження для боротьби із шумовим забрудненням. Подоляк підкреслив значимість демократичних принципів у цьому процесі та закликав народних депутатів брати активну участь в обговоренні та прийнятті закону.

Наразі терміни остаточного формування та ухвалення законопроекту залишаються невизначеними. Проте, як повідомляється, уряд докладає активних зусиль для його якнайшвидшого впровадження.

Запропонований законопроект обмежить використання автомобілів без глушників на території України. Це рішення спрямоване на зменшення шумового забруднення та підвищення громадського порядку та безпеки. За успішного ухвалення закону водії будуть зобов’язані стежити за тим, щоб їхні автомобілі відповідали новим стандартам, що, у свою чергу, призведе до спокійнішого та безпечнішого середовища на дорогах України.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти