Штрафи до 30 тисяч: з 1 січня на деяких українських водіїв чекає нове обмеження

З 1 січня 2024 року для українських водіїв запроваджуються нові правила при в’їзді до Чеської Республіки на власному автотранспорті. Ці зміни стосуються реєстрації транспортних засобів та будуть обов’язковими для дотримання всіма українськими громадянами, які перебувають на території країни.

З початку 2024 року українським водіям, які перебувають у Чехії, буде необхідно реєструвати свої транспортні засоби. Це нововведення покликане контролювати наявність автомобілів з України на чеській території. Водії мають встигнути поставити свої автомобілі на облік до кінця грудня цього року. А якщо ні, то вони можуть зіткнутися зі штрафом у розмірі 30 тисяч чеських крон, що еквівалентно приблизно 48 000 гривень.

На даний момент процедура реєстрації транспортних засобів для українських громадян у Чехії є безкоштовною та проводиться у муніципалітетах. З 1 січня 2024 року українцям, які вперше приїжджають до Чеської Республіки, необхідно буде зареєструвати свої автомобілі протягом семи днів з моменту прибуття. У разі недотримання цієї вимоги на порушників також чекає штраф.

Ці нові вимоги є важливою зміною для українських водіїв, які планують відвідування чи перебування у Чехії. Важливо уважно поставитися до цих нововведень та заздалегідь пройти процедуру реєстрації, щоб уникнути штрафів. Своєчасне інформування та дотримання нових правил забезпечить спокій та впевненість при подорожах територією країни ЄС.

Джерело PMG
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти