Власникам авто пояснили важливість заміни мастила не рідше, ніж раз на рік

Багато автовласників, які використовують свої автомобілі нечасто, запитують про необхідність регулярної заміни моторного мастила. Сучасні моторні оливи мають тривалий термін зберігання, що досягає до п’яти років, але чому ж у двигуні автомобіля його все ж таки рекомендується міняти щороку?

Портал mmr.net.ua надав детальне пояснення цього питання, вказуючи на важливість регулярної заміни олії, навіть якщо автомобіль незначно експлуатується.

Виробники автомобілів встановлюють різні інтервали заміни оливи для своїх моделей. Ці інтервали можуть змінюватись від 7500 до 30 000 кілометрів залежно від марки. Наприклад, для автомобілів Peugeot і Citroen у Європі рекомендується міняти масло кожні 30 000 кілометрів, у той час як для Ford – кожні 20 000 кілометрів. Однак, незалежно від накопиченого пробігу, період між замінами оливи має становити 12 місяців.

Таке правило обумовлено тим, що олива в двигуні знаходиться в постійному контакті з відпрацьованими газами, нагаром, окисами та вологою. Ці фактори сприяють процесу старіння оливи, навіть якщо автомобіль використовується мінімально. Таким чином, необхідність у заміні олії виникає не тільки через пройдену відстань, а й через тимчасовий фактор.

Регулярна заміна масла забезпечує оптимальну роботу двигуна і запобігає безлічі потенційних проблем, пов’язаних з його зносом і забрудненням. Тому, навіть якщо ваш автомобіль використовується рідко, не нехтуйте заміною оливу щороку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти