Поліція почала затримувати і доставляти в ТЦК автовласників, які відвідують сервісні центри МВС

Відомий український адвокат Роман Симутін розповів у себе у Телеграм про нову практику пошуку поліцією осіб, які ухиляються від мобілізації. За його словами, людей для доставки до ТЦК почали затримувати з-поміж автовласників, які відвідують сервісні центри МВС.

Один із передплатників Симутіна прийшов заклад для перереєстрації автомобіля. Він надав оператору усі необхідні документи. Чоловік спочатку хотів провести операцію через «Дію», але її було заблоковано через помилку у проходженні перевірки по базі даних Нацполіції «Гарпун». Прибувши в сервісний центр для розгляду, чоловік з’ясував, що значиться в базі даних як ухилист. На місце негайно прибули співробітники поліції, які спробували затримати автовласника для доставки до ТЦК. Зробити це їм не вдалося, після чого на громадянина хотіли оформити адмінматеріали за фактом злісної непокори співробітнику поліції.

Після того, як чоловік зажадав отримати докази скоєння ним правопорушення як підстави для цих дій, поліцейські відмовилися складати документи. У результаті автомобілісту запропонували написати письмове зобов’язання з’явитися до ТЦК, на що він відповів згодою і зміг безперешкодно вирушити додому.

З лютого 2022 року у зв’язку з повномасштабним вторгненням та збройною агресією РФ в Україні діє військовий стан, в рамках якого запроваджено мобілізацію громадян до Сил оборони.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти