За що деяким українським водіям загрожує штраф до 290 тисяч гривень

З початку повномасштабного вторгнення РФ багато українських громадян вирушили до Польщі і продовжують там жити. Частина з них виїхала на власному транспорті. Багато волонтерів та водіїв регулярно відвідують сусідню країну з гуманітарною метою. При цьому не кожен український автомобіліст знає місцеве законодавство, чим ризикує опинитись у неприємній ситуації.

Українцям, які керують автомобілем у Польщі, необхідно знати та дотримуватися місцевих правил дорожнього руху. Важливо мати при собі паспорт, права водія, свідоцтво про реєстрацію автомобіля та страховий поліс. Порушення цих правил може призвести до штрафу у розмірі 1000 злотих.

Серед інших правил:

Обов’язкове використання ближнього світла фар.
Дотримання коридору життя для екстрених служб.
Носіння ременів безпеки.
Заборона на телефонну розмову під час водіння (штраф від 200 до 1000 злотих).

Штрафи за перевищення швидкості варіюються в залежності від ступеня порушення, починаючи від 50 злотих за перевищення до 10 км/год та досягаючи 2500 злотих за перевищення швидкості на 71 км/год та вище. При повторних порушеннях штрафи подвоюються.

Інші порушення, такі як обгін на пішохідному переході, непоступлення дороги пішоходам та проїзд на червоне світло, також караються штрафами.

Водіння у нетверезому вигляді може спричинити штраф до 5000 злотих або арешт на строк до 30 днів, а за обтяжливих обставин штраф може збільшитись до 30 000 злотих (291 000 гривень) з позбавленням ліцензії на три роки.

Джерело Autocentre
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти