Відомий сервіс таксі звинуватили у шпигунстві

Поліція безпеки (КаПо) Естонії радить при використанні програми «Яндекс.Таксі» враховувати, що зібрану за допомогою сервісу інформацію відправляють на російські сервери. Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на новинний портал Суспільної телерадіомовної корпорації Естонії.

«У Росії, на сервери якої йде інформація, не діють вимоги Європейського союзу щодо захисту даних», – повідомив представник КаПо Андрес Кахар.

Сервіс онлайн-замовлення таксі «Яндекс.Таксі» почав свою діяльність в Естонії в травні цього року.

30 липня Центр кібербезпеки Литви закликав не користуватися «Яндекс.Таксі», відзначивши, що його можна використовувати для незаконного збору і зберігання даних.

Також колишній міністр закордонних справ Литви, нині депутат місцевого парламенту Аудронюс Ажубаліс звернувся до директора Департаменту державної безпеки країни з проханням оцінити діяльність російської компанії «Яндекс.Таксі» щодо можливих загроз безпеки держави.

В інтерв’ю rus.err.ee він заявив, що таку ж перевірку можна провести і в Естонії, і Латвії.

Експерт талліннського Міжнародного центру оборони і безпеки Дмитрій Теперік вважає, що прохання депутата литовського парламенту до місцевих спецслужб перевірити сервіс «Яндекс.Таксі» щодо загрози безпеки країни, має підстави, оскільки цей сервіс пов’язаний з російськими спецслужбами.

В самій компанії заявили, що готові до будь-яких перевірок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти