Кого із водіїв в Україні можуть кинути за ґрати за відсутність техогляду

Минулого року в Україні почали працювати нові правила технічного огляду автомобілів. Багато водіїв навіть не підозрюють, що за невідповідність вимог до їхнього транспортного засобу вони можуть не просто потрапити на штраф, а й опинитися за ґратами.

У разі зупинки автомобіля поліцією водій зобов’язаний пред’явити посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та документ про проходження техогляду. Останній потрібний не всім автомобілістам, а лише тим, що експлуатують вид машин, що входять до встановленого переліку обов’язкового технічного огляду. Як правило, це спеціальний транспорт, автобуси, вантажні авто, легкові таксі та комерційні авто. Транспорт, що використовується в приватних цілях, не вимагає техогляду в Україні.

Якщо у разі зупинки патрульними з’ясується, що ви використовуєте авто, яке має пройти техогляд, але не пройшло його, на вас накладуть штраф у розмірі 340 гривень (ч.4 ст.121 КУпАП). Ті водії, які після першого покарання продовжать ігнорувати вимоги закону та продовжать використовувати транспорт без обов’язкового техогляду, їм загрожує позбавлення прав на строк до півроку. Як альтернатива судом може бути застосовано покарання у вигляді адміністративного арешту від 5 до 10 діб.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти