Який штраф чекає на водія в Україні за їзду без страховки

В Україні, як і в багатьох країнах, обов’язкова наявність автоцивільної страховки (ОСЦПВ) є законодавчою вимогою для власників автотранспорту. Незважаючи на це, деякі автомобілісти іноді намагаються уникнути цього зобов’язання, стикаючись зі штрафами та наслідками.

ОСАЦВ передбачає виплату збитків особам, які постраждали в ході ДТП за участю застрахованої особи. Виплату можна отримати, якщо аварією завдано шкоди здоров’ю, життю чи майну третіх осіб. При цьому цей вид страховки не компенсує збитків, завданих вашим власним авто.

Обов’язкове страхування України регулюється відповідним законом. Вартість оформлення поліса не є стандартним для всіх автомобілів та водіїв. Вона залежить від таких факторів як кількість ДТП, стаж водія, пільги, місце реєстрації власника, об’єм двигуна і т.д.

За відсутність страхового полісу в Україні для водіїв передбачено штраф у розмірі 850 гривень, однак у перші 15 днів після оформлення протоколу для порушника діє 50-відсоткова знижка. Від оформлення обов’язкової страховки звільняються учасники бойових дій, громадяни, які стали інвалідами внаслідок бойових дій, постраждали внаслідок Революції Гідності, а також керуючі транспортним засобом інваліди І групи та особи, які їх супроводжують.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти