Чи потрібно вимикати кондиціонер в автомобілі перед обгоном і як це впливає на роботу двигуна

У багатьох випадках під час експлуатації автомобіля кондиціонер стає незамінним союзником для комфортної поїздки. При цьому існує міф, що його робота негативно впливає на потужність двигуна. І особливо це відчувається на пікових показниках, наприклад при здійсненні маневру обгону. Експерти Gazeta.ua розібралися, наскільки це правда.

Обговорення про те, чи варто вимикати кондиціонер під час обгону, часто ведеться серед водіїв. І ось чому: коли ви вмикаєте кондиціонер, двигун автомобіля витрачає додаткову енергію на привід компресора, який охолоджує повітря. Теоретично, це може позначитися на потужності двигуна в момент, коли кожна кінська сила має значення.

Однак, у сучасних автомобілях із просунутою електронікою та оптимізованими системами керування двигуном, вплив кондиціонера на потужність та продуктивність значно зменшено. Сучасні автомобілі здатні автоматично регулювати параметри роботи двигуна та кондиціонера, мінімізуючи втрати ефективності.

Питання, чи варто вимикати кондиціонер перед обгоном, залишається частково індивідуальним. У більшості сучасних автомобілів ви можете не перейматися суттєвою втратою продуктивності при включеному кондиціонері. Однак, якщо вам важлива кожна частка секунди у певних ситуаціях, ви можете експериментувати з включенням та вимкненням кондиціонера під час обгону, щоб оцінити вплив на чуйність двигуна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти