Штраф 4500 гривень за їзду за кермом у куртці: де водіїв оштрафують за верхній одяг

На британських водіїв чекають великі штрафи та позбавлення штрафних балів за перебування в автомобілі у верхньому одязі. Кожен восьмий автомобіліст у Великій Британії зізнався в ході опитування, що хоча б раз знімав із себе куртку чи пальто, водночас керуючи транспортним засобом, ігноруючи цим потенційні небезпеки.

Хоча саме носіння пальта чи будь-якого іншого верхнього одягу за кермом не є протизаконним, перевдягання на ходу розцінюється як небезпечне водіння. Правила, що діють у Британії, дозволяють поліції штрафувати таких водіїв на 100 фунтів стерлінгів (приблизно 4500 гривень). Покарають автомобілістів на місці, щойно виявлять порушення. Також їм можуть нарахувати три штрафні бали за необережне водіння.

Подібні заходи вживаються через погіршення погодних умов та небезпеку на дорогах у зимовий період. Водіям рекомендують заздалегідь передбачити такий фактор комфортного керування, як одяг.

Раніше ми писали, де і коли водіям заборонено залишати відчиненими вікна автомобілю, щоб не отримати штраф до 7000 гривень.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти