В Україні обваляться ціни на два види автомобілів: депутати ухвалили революційний закон

У спробі активізувати розвиток електротранспорту в Україні Верховна Рада ухвалила проект закону №10321-1, спрямований на внесення змін до Податкового кодексу України. Цей нормативний акт передбачає звільнення від сплати ПДВ для вантажівок, що працюють на електротязі та на газі.

Запропоновані норми закону передбачають продовження пільг щодо нульової сплати ПДВ на вантажні автомобілі з електромоторами до 1 січня 2026 року. Таким чином, підтримка Верховної Ради поширюється на сегмент вантажного електротранспорту, йдучи за аналогічними пільгами, наданими легковим електромобілям два роки тому.

Революційний закон, на думку експертів, обрушить ціни на електровантажівки та стимулює збільшення їхньої кількості на українських дорогах. Вони стануть доступнішими для підприємців та компаній, що, у свою чергу, може сприяти їх ширшому впровадженню у транспортній галузі.

На даний момент, 18 січня, законопроект передано до профільного комітету для візування після ухвалення Верховною Радою. З офіційним підписом президента України Володимира Зеленського закон набуде чинності, надавши нового імпульсу розвитку ринку електротранспорту в країні.

Раніше ми писали, де і коли водіям заборонено залишати відчиненими вікна автомобілю, щоб не отримати штраф до 7000 гривень.

Джерело UAMotors
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти