Українські водії масово страждають від нової афери: можна опинитися за ґратами

В Україні фіксують масовий характер нової афери, жертвами якої стають водії автомобілів та іншого транспорту. Про це пише «Дорожній адвокат».

Йдеться про випадки продажу водійських посвідчень «без іспитів». Аферисти обіцяють наївним українцям простий спосіб отримання прав без бюрократії та необхідності проходити тестування на знання теорії та практики. При цьому часто стверджується, що це абсолютно законно та безпечно. Як правило, водієві навіть видають на руки «документ», який зовні ні чим не відрізняється від справжніх посвідчень водія. Однак до жодних відомчих баз він не вноситься, державі про нього нічого не відомо.

Оскільки в Україні діє кримінальна відповідальність за використання підроблених документів, «покупці» таких прав ризикують не лише даремно витратити гроші, а й догодити за ґрати. Якщо їх упіймає поліція з «липовим» посвідченням, їм загрожує штраф 850 гривень до шести місяців арешту або обмеження волі до двох років.

Як правило, продавці підроблених документів пов’язуються зі своїми жертвами онлайн, у месенджерах чи соцмережах. При цьому вони всіляко приховують свою особу, щоб не потрапити до зору правоохоронних органів.

На даний момент в Україні легально можна отримати посвідчення водія тільки в сервісних центрах МВС після проходження теоретичного та практичного іспитів.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти