Як водіям сплатити автомобільний штраф у пару кліків через «Дію»: з’явилася інструкція

На жаль, від дорожніх штрафів в Україні ніхто не застрахований, іноді можна отримати стягнення через банальну необачність. Якщо покарання накладено законно і немає підстав для його оскарження, водієві нічого не залишається, як сплатити штраф. Тут у багатьох можуть виникнути проблеми, особливо у законослухняних громадян, які раніше не стикалися з оплатою штрафів. У подібній ситуації на виручку приходить державний додаток «Дія», до функціоналу якого з недавніх пір була включена опція онлайн-оплати автомобільних штрафів.

«Дія» дозволяє позбутися боргів зі штрафів у пару кліків. Для цього потрібно авторизуватися в додатку, далі перейти до розділу Судових справ або Судових штрафів. Тут слід вибрати конкретний штраф та здійснити онлайн-оплату за допомогою банківської картки або інших платіжних інструментів

Зазначається, що квитанція про сплату штрафу автоматично буде направлена до суду, тож додатково нести платіжний документ туди немає потреби. Щойно в органах правосуддя отримають повідомлення про сплату штрафу, справу про адміністративне правопорушення буде закрито.

Джерело Ти ж юрист
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти