Адвокат пояснив українцям, чому не можна купувати машину «за техпаспортом»: вскочите в халепу

В Україні величезну популярність мають угоди з купівлі-продажу автомобіля, оформлені за техпаспортом. Проте юристи попереджають, що за цією на перший погляд простою схемою ховається безліч ризиків.

Адвокат Мар’ян Сащук у себе в Instagram закликав своїх клієнтів та передплатників ніколи не купувати машину «за техпаспортом». Він звернув увагу, що законним власником транспортного засобу в Україні можна стати лише одним способом — через перереєстрацію в сервісному центрі МВС. Отримання на руки свідоцтва про реєстрацію автомобіля ніякої юридичної сили не має, оскільки власником машини юридично продовжує бути власник презирства. Якщо він передумає, він може зажадати повернути автомобіль. Довести факт операції при цьому буде дуже складно.

Також Сащук зазначив, що українець, який купив машину «за техпаспортом», може також залишитися без придбаного майна внаслідок проблем із законом у колишнього власника. На авто як офіційно зареєстроване майно можна буде накласти арешт. Також транспортний засіб можуть оголосити у розшук. Непоодинокі випадки, коли колишній власник помирає і довести взагалі якісь контакти з ним стає неможливо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти