Штраф 17 тисяч за відсутність у водія одного документа: як не потрапити в халепу

В Україні водії зазвичай знають про необхідність мати поліс ОСАЦВ в обов’язковому порядку. Проте багато хто не в курсі, що в деяких випадках автомобілісту при собі потрібно мати ще один документ від страхової компанії, за якого можна отримати великий штраф. Йдеться про поліс індивідуального страхування.

Юристи звертають увагу, що ЗУ «Про страхування», а також Положення КМУ №959 зобов’язують оформляти страховку від нещасних випадків на водіїв транспортних підприємств, які ведуть діяльність із пасажироперевезень. У керманичів автобусів поліція або Укртрансбезпека може вимагати для перевірки такий поліс поряд з ОСАЦВ. За відсутності страховки може бути накладено штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

І хоча суб’єктом правопорушення в даній ситуації є не водій, а його роботодавець (він же і несе відповідальність), нерідко трапляється так, що штраф підприємство неофіційно вираховує із заробітної плати водія, який «провинився». Юристи звертають увагу автомобілістів, які працюють на подібних підприємствах, на подібні нюанси, щоб не потрапити в халепу.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти