Механік із 56-річним стажем розкрив водіям секрет діагностики автомобіля за допомогою смартфона

Власники автомобілів часто стикаються із ситуацією, коли спалахує контрольна лампа двигуна, яка є провісником можливих проблем. Автомеханік із 56-річним стажем та популярний блогер Скотті Кілмер закликає водіїв не поспішати бігти в сервіс, а спершу провести первинну діагностику автомобіля самостійно. Причому зробити це можна з допомогою звичайного смартфона.

Кілмер зазначає, що автомобілістам не зайвим буде купити діагностичний сканер, який підключається до Android або iOS телефону через Bluetooth. Пристрій під’єднується до системи автомобіля через порт, розташований під панеллю приладів. Після короткої перевірки гаджет видасть усю зібрану інформацію про роботу машини на екрані смартфона. У тому числі ви зможете дізнатися подробиці про свою несправність.

Скотті визнає, що на купівлю сканера все ж таки доведеться витратитися, але в майбутньому це дозволить заощадити набагато більше грошей. Оскільки просто прийти до майстерні із заявою «Допоможіть, у мене щось із машиною» — не найкраще рішення. Розуміючи, що власник не розуміється на характері несправності, недобросовісні механіки можуть нав’язати йому непотрібні послуги або дорогий ремонт. Тому краще звертатися по допомогу з більш конкретним розумінням проблеми. До того ж деякі незначні поломки, як підкреслює Кілмер, можна усунути самому, подивившись відео на його каналі, не звертаючись при цьому в сервіс.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти