Пенсіонерам загрожує позбавлення прав: готуються нові вимоги для літніх водіїв

Водії похилого віку дедалі більше турбують європейських законодавців, котрі хочуть обмежити права людей, які мають фізіологічні проблеми. У Європейському союзі (ЄС) готуються до запуску ініціативи Vision Zero, яка прагне скоротити кількість ДТП у країнах спільноти.

Проект передбачає запровадження регулярних перевірок для водіїв транспорту віком від 65 років. Пропонується тестувати їх на психологічну стійкість, концентрацію уваги та швидкість реакції. Якщо скласти іспит не вдасться, пенсіонерові доведеться стати пішоходом.

Водіям старше 70 років пропонують ще більше посилити правила оновлення водійської ліцензії. Їх розробляються курси підвищення кваліфікації. Автори ініціативи хочуть, щоб автомобілісти віком від 65 до 75 років складали іспити раз на два роки, а після 75 щорічно.

При цьому проект активно критикується через ризики дискримінації за віком. Захисники прав людей похилого віку обурені тим, що пенсіонерам доводиться доводити свою спроможність тільки на основі їхнього віку.

Враховуючи форсовану підготовку України до інтеграції до ЄС, не виключено, що незабаром такий законопроект буде внесено до Верховної Ради.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти