Штраф до 127 тисяч гривень чи в’язниця: де пасажира авто покарають за їзду із п’яним водієм

Вважається, що в Україні з недавніх пір діють вкрай жорсткі покарання щодо нетверезого керування транспортними засобами. За керування автомобілем напідпитку українцям у найважчих випадках загрожує до 51 тисячі гривень штрафу та позбавлення прав до 10 років. Однак є місця, де з п’яницями на дорогах борються куди радикальніше. Причому страждають не лише горе-водії, а й їхні пасажири.

Так, у Японії людина, яка добровільно сіла в автомобіль, яким керував завідомо п’яний водій, може отримати штраф у розмірі 500 000 ієн (близько 127 тисяч гривень). В якості альтернативи можливе навіть ув’язнення терміном до 5 років. Аналогічне покарання загрожує навіть продавцю магазину, який продав алкоголь водієві, знаючи, що той після вживання спиртного сів за кермо.

Щодо самих водіїв санкції в Японії не менш суворі. За обтяжливих обставин за нетверезу їзду можна отримати штраф до 1 млн ієн (близько 255 тисяч гривень), довічного позбавлення прав та 5 років в’язниці. Якщо п’яне водіння спричинило ДТП зі смертельним наслідком, то водій може вирушити за ґрати на строк до 15 років.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти