500 гривень штрафу та рік без прав: водіїв жорстко карають за одне невинне порушення

Поліція регулярно нагадує українським водіям про вимоги правил дорожнього руху щодо цілої низки популярних положень, які так само постійно порушують вітчизняні автомобілісти. Серед таких і одна, здавалося б, безневинна провина, яка, втім, може обійтися порушнику штрафом у 500 гривень і 1 рік без прав.

Йдеться про використання водієм аварійної сигналізації. Українська культура керування, серед іншого, має такі негативні особливості, як використання спеціалізованих засобів для комунікації на дорозі. У багатьох автомобілістів досі є звичка говорити «дякую» аварійкою. Але така поведінка може бути карається.

ПДР дозволяє водіям використовувати аварійну сигналізацію лише під час руху з несправностями, вимушеної зупинки, засліплення світлом фар зустрічного транспорту та зупинки на вимогу поліції. Інші випадки будуть розцінені як порушення та призведуть до накладення штрафу у розмірі 425 грн. Якщо використання аварійки призвело до ДТП, штраф може збільшитись до 680 гривень, а водієві додатково загрожує позбавлення прав до 1 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти