Підставляють і штрафують на 17 тисяч: водіїв попередили про нову аферу поліції

В Україні набула масового поширення поліцейська афера щодо водіїв автомобілів, яких патрульні підставляють під штраф на 17 тисяч гривень. Про це у себе на YouTube-каналі розповів відомий адвокат Роман Сімутін.

Юрист поділився досвідом роботи над справою, в рамках якої його клієнта поліція звинувачувала у нетверезому водінні. Насправді ж патрульні умовляння змусили чоловіка сісти за кермо, а потім оформили щодо нього адмінматеріал. Симутін стверджує, що це не поодинока помилка, а добре налагоджена шахрайська схема, що активно впроваджується поліцією.

За словами адвоката, поліцейські приїжджають у двори житлового будинку, знаходять власника одного з припаркованих поруч авто та просять його прибрати транспортний засіб, нібито щоб він не заважав проїзду інших машин. Коли водій іде назустріч, погоджується перегнати автомобіль та сідає за кермо, поліцейські включають бодікамери і вже звертаються до автомобіліста з пропозицією пройти тест на алкоголь. Нерідко водій, який нічого не підозрює, дійсно знаходиться напідпитку і отримує покарання на рівному місці.

У конкретному випадку чоловік відмовився від проходження огляду, за що отримав протокол за ст.130 КУпАП, який передбачає штраф 17 тисяч гривень. Адвокату вдалося переконати суд, що його клієнт невинний, а співробітники поліції навмисне провокували його на скоєння правопорушення. У результаті штраф вдалося скасувати. Однак далеко не всі жертви цього обману звертаються за юридичною допомогою та йдуть до суду. Найчастіше ошукані водії просто сплачують штраф «ні за що».

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти