Штраф до 8500 гривень: де водіям категорично заборонено висовувати руку із вікна

У деяких ситуаціях манери керування або пасажирська поведінка можуть стати не лише об’єктом критики, а й стати предметом порушення законодавства. Подібна ситуація склалася в Австралії, де водіям заборонено робити висовувати з вікна руки та інші кінцівки без вагомої причини.

Відповідно до законів Нового Південного Уельсу, австралійським водіям дозволяється висовувати кінцівки, включаючи кисті рук, з вікна автомобіля лише у випадку, якщо вони подають сигнал іншим учасникам руху. Інакше ця дія вважається порушенням, що підлягає штрафу. Сума штрафу становить 337 австралійських доларів, що приблизно 8 500 гривень.

Димитра Влахомітрос, представник Австралійської національної асоціації автомобільних доріг та автомобілістів, наголосила, що водії та пасажири мають керуватися здоровим глуздом. Подібні дії не тільки є порушенням законодавства, а й становлять небезпеку, оскільки існує ризик травмувати кінцівку у разі, наприклад, раптового гальмування чи зіткнення.

Це правило нагадує про важливість дотримання законів та норм безпеки на дорогах. За дотримання цих правил можна не лише уникнути штрафів, а й забезпечити спільну безпеку учасників дорожнього руху.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти