Автомобільна мобілізація: кого з українців Кабмін пропонує позбавляти транспорту та водійських прав

Напередодні Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради новий законопроект про мобілізацію, який передбачає низку нових норм та обмежень у рамках воєнного стану. Серед іншого в деяких українців пропонують вилучати особистий транспорт та права водія.

Зокрема, у рамках мобілізаційних заходів встановлюється новий порядок оповіщення військовозобов’язаних громадян територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Якщо такі особи не прибувають до військкомату на вимогу відомства, то суд може обмежити його права. У тому числі шляхом блокування банківських рахунків та припинення дії прав водія. У попередній редакції такі повноваження пропонувалося надати ТЦК.

Також новий законопроект запроваджує таке поняття, як «військово-транспортний обов’язок». У його рамках передбачається безоплатне вилучення транспорту та спеціальної техніки як у підприємств, так і у приватних осіб для потреб Сил Оборони України у період дії воєнного стану. Здійснюватимуться ці заходи у рамках мобілізаційного плану співробітниками ТЦК. При вилученні має складатися акт, копію якого видають власнику. Кабмін при цьому має розробити процедуру компенсації. Також транспорт може бути повернуто власнику після демобілізації.

Джерело Залізний нардеп
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти