Механік із 56-річним стажем пояснив водіям, коли немає сенсу заправлятися дорогим бензином

Власники автомобілів з бензиновими двигунами можуть значно заощадити гроші при кожній поїздці на заправку, дотримуючись кількох простих порад від автоблогера, механіка з 56-річним стажем Скотті Кілмера. Про це повідомляє Express.

За словами експерта, заправка паливом преміум-класу для звичайних сучасних автомобілів є лише “порожньою витратою грошей”. Більшість сучасних двигунів спроектовані для роботи на звичайному бензині і використання дорогого палива може бути зайвим.

Сучасні двигуни, обладнані покращеною конструкцією та комп’ютерним управлінням, відмінно функціонують на більш дешевому паливі. Винятки можуть бути тільки у високопотужних автомобілів, де використання палива з вищим октановим числом може знадобитися для максимальної продуктивності.

Важливо розуміти, що навіть за використання дешевого бензину сучасні автомобілі забезпечують відмінну роботу. Деякі машини можуть навіть виявити нижчу ефективність при використанні преміум-класу через налаштування на нижчий тиск при детонації.

Кілмер рекомендує власникам автомобілів оцінювати потреби свого транспортного засобу та вибирати паливо відповідно. Він наголошує, що дороге паливо не завжди означає кращу продуктивність та економію.

Хоча деякі компанії-виробники преміум-класу стверджують, що їхнє паливо забезпечує переваги в чистоті та ефективності роботи двигуна, експерти відзначають, що для більшості автомобілів ці переваги незначні, а різниця в ціні може суттєво вдарити по гаманцю власника.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти