Викрадення автомобілів в Україні: названо ТОП-5 марок, які приваблюють злодіїв під час війни

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну кількість викрадень автомобілів у країні різко зросла. Портал opendatabot опублікував статистику переваг викрадачів.

Зокрема, стало відомо, що найбільше постраждали від викрадень прифронтові регіони, такі як Донецька, Херсонська та Дніпропетровська області. Торік ситуація не покращала, а кількість зафіксованих угонів склала 1278.

До п’ятірки найпопулярніших серед викрадачів марок автомобілів увійшли ВАЗ, ГАЗ, Volkswagen, Renault та Hyundai. Радянські найменше захищені від угону, тому найчастіше стають метою зловмисників. Популярність решти трьох брендів можна пояснити їхньою затребуваністю на ринку. Особливо актуальними є запчастини для цих моделей, заради яких злодії часто й викрадають авто.

Хоча рівень угонів у різних регіонах країни відрізняється, викрадачі зберігають перевагу до певних марок, створюючи виклик для власників та страхових компаній. Профілактика та захисні заходи можуть зробити викрадення автомобіля менш імовірною подією.

Джерело Opendatabot
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти