В Україну масово завозять старі дизельні автомобілі з Німеччини

Від початку 2018 року на 20,5% збільшився експорт дизельних автомобілів з Німеччини. Їх вивезено майже 24 тисячі. Імпорт таких авто до Україну зріс на 136 %.

Після дизельного скандалу експорт автомобілів з Німеччини став чи не єдиним способом реалізації авто на важкому паливі, повідомляє «Укравтопром» з посиланням на дослідження європейських аналітиків.

Так, поставки старих дизельних німецьких машин до України збільшилися на 136%, до Хорватії – на 89,6%, до Болгарії – на 27,7%, до Румунії – на 26,8%.

Крім Хорватії, Словенії, Болгарії та Румунії, що входять до ЄС, вживані дизельні машини експортують до України, через відносно низьке ввізне мито на старі автомобілі з Євросоюзу.

При цьому, новіші дизельні авто знаходять покупців на вимогливих ринках Іспанії, Австрії та Франції. Разом з тим, експорт автівок, які забруднюють довкілля, стрімко падає у країнах, де переймаються екологією: у Норвегію на 26,6%, у Швейцарії – на 18,7%, у Фінляндії – на 9%.

Нагадаємо, що за махінацію з Lamborghini українець поплатився лише митом у мільйон гривень. Після оплати мита фіскальна служба відкликала свій позов про кримінальну відповідальність.

Джерело tsn.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти