В деяких українських водіїв почнуть відбирати авто за одне порушення: хто під загрозою

Українців у Польщі традиційно було багато останніми роками, а з початку повномасштабної агресії РФ їх побільшало. Серед наших співгромадян у цій країні чимало автомобілістів, які найближчим часом ризикують залишитися без машини лише за порушення місцевого законодавства.

З 14 березня 2024 року в Польщі набуде чинності оновлений Кримінальний Кодекс, який дозволяє конфіскувати транспортний засіб у водія, якого застали за кермуванням у нетверезому стані. Зазначається, що для радикальної міри достатньо наявності у крові водія 1,5 проміле алкоголю. Якщо показник становить від 1 проміле, але водій став винуватцем чи учасником ДТП, то машину також можуть забрати. Крім того, втратити транспорт можна навіть, якщо в крові знайдуть 0,5 проміле. Для цього слід мати аналогічне порушення протягом останніх двох років.

Останньою підставою для конфіскації автомобіля в Польщі є втеча з місця пригоди винуватця ДТП. Наразі у сусідній країні за нетверезе водіння карають штрафом у розмірі 577 євро, позбавленням прав до 3 років або позбавленням волі на аналогічний термін.

Джерело yavp.pl
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти