Нардепи готують для українських водіїв нові вимоги у 2024 році: законопроект уже готовий

У Верховній Раді готуються ухвалити новий закон, який покладе на українських водіїв додатковий обов’язок. Як пояснив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, йдеться про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності.

Відповідний законопроект уже пройшов перше читання і найближчим часом має відбутися друге. Профільний комітет рекомендував нардепам ухвалити документ за основу. Зазначається, що в ньому, серед іншого, підвищити максимальні розміри страхових виплат, щоби зрівняти їх зі стандартами ЄС. Як це позначиться на розмірах страхових платежів, поки що не зрозуміло.

У законопроекті також має бути прописане прискорене здійснення гарантійних виплат особам, які обслуговувалися страховиками-банкрутами. В даний час на це потрібні роки. У законі йдеться про строк до 90 днів.

Гетьманцев додав, що новий нормативний акт дозволить безпосередньо вирішувати питання зі страховою після всіх ДТП без потерпілих і немає шкоди, крім пошкоджень транспорту. Отримати виплату можна буде навіть якщо винуватець не має страховки.

Джерело Auto24
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти