Як водіям авто їздити біля шкіл та дитсадків, а також возити дітей, щоб не отримати штраф

Не секрет, що автомобілістам слід бути особливо уважними при керуванні транспортним засобом, особливо якщо йдеться про безпеку дітей. В Україні існує низка правил та обмежень, які змушують водіїв завжди пам’ятати про цей чинник. Зокрема, це стосується правил проїзду біля шкіл та дитсадків, а також правил перевезення дітей.

У столичній поліції нагадали водіям, що при наближенні до освітніх установ слід скидати швидкість і віддавати пішоходам перевагу в русі. Самим пішоходам слід переходити проїжджу частину лише у дозволених місцях, виявляти особливу уважність і обачність. Окремо поліцейські звернулися до батьків школярів, щоб вони регулярно проводили з дітьми розмови про важливість дотримання правил дорожнього руху.

Окремо увага власників транспортних засобів звертається на зміни до ПДР у 2023 році. У тому числі перевезення дітей нижче 150 см без дитячого крісла стало заборонено в автомобілі, а на мотоциклі чи мопеді возити малолітніх пасажирів зовсім не можна. За це можна одержати штраф до 850 гривень.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти