Відберуть права на півроку: водіям нагадали про покарання за відсутність однієї речі в авто

Для українських автомобілістів правила дорожнього руху зазвичай асоціюються з вимогами безпечного пересування та проїзду у тих чи інших ситуаціях. Водночас багато хто забуває, що існують норми, які регулюють також і безпечну експлуатацію транспортного засобу. За незнання законодавства можна дуже жорстко поплатитися за такий вид порушень.

Зокрема, юристи «Дорожнього адвоката» звертають увагу водіїв, які здійснюють пасажирські перевезення, щодо необхідності наявності вогнегасника в автомобілі. За відсутність цієї лише однієї речі, відповідно до ст.121 КУпАП, поліція може оштрафувати автомобіліста на 680 гривень. Комусь ця сума може здатися не критичною. Відповідно, порушник може подумати, що і вогнегасник можна з собою не брати.

Однак, якщо поліція повторно виявить, що водій возить пасажирів без вогнегасника, то штраф збільшиться вдвічі. При цьому альтернативою може бути застосовано покарання у вигляді адміністративного арешту від 5 до 10 діб або позбавлення прав на строк від 3 до 6 місяців.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти