Автомеханік розкрив водіям одну кнопку в авто, яка вдвічі збільшує термін служби двигуна

Американський блогер та автомеханік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер поділився з водіями дивним відкриттям, яке може покращити роботу автомобіля. В одному з відео на своєму YouTube каналі він закликав автомобілістів натиснути на одну маловідому кнопку, стверджуючи, що це може вдвічі збільшити термін служби двигуна.

Йдеться про функцію автоматичного запуску/зупинки силової установки. Вона стала популярною в останні роки, оскільки вона допомагає покращити економію палива та знизити викиди. Однак Кілмер стверджує, що ця технологія може спричинити знос двигуна через частого перезапуску та зупинки. Він доводить свою думку тим, що 97% зносу двигуна відбувається при запуску автомобіля. Тому, чим менше ви запускаєте і зупиняєте двигун, тим менше зносу він піддається.

Щоб вимкнути цю функцію, водіям потрібно знайти кнопку перемикання на панелі приладів, зазвичай позначену літерою “A” з зігнутою стрілкою. Після вимкнення функції індикаторна лампочка повинна згаснути, що вказує на те, що функцію вимкнено.

Ця рада викликала широкий резонанс серед водіїв, багато з яких поділилися своїми досвідами та думками щодо цієї функції. Один із коментаторів зазначив, що він уже стикався з недоліками цієї функції, коли орендував автомобіль, а інші висловили своє розчарування та роздратування цією технологією.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти