Відомий автомеханік попередив водіїв про небезпечну звичку на АЗС у мороз: ніколи так не робіть

Взимку кожен із нас прагне мінімізувати час, проведений на морозі, особливо коли справа стосується заправки автомобіля. Однак досвідчені механіки та експерти з безпеки автомобілів попереджають: важливо не поспішати, коли на вулиці мороз, щоб уникнути серйозних наслідків.

Американський автомобільний блог, механік з 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер в одному з останніх відео у себе на YouTube звернув увагу на поширену помилку, яка може призвести до небезпечної ситуації. Він закликає водіїв не включати запалення та не сідати в машину на АЗС, доки заправка автомобіля не буде завершена.

Ця звичка може здатися невинною, але насправді подібна дрібниця може спровокувати спалах. Статична електрика, що створюється дотиком до металевих деталей автомобіля, може призвести до миттєвого займання парів бензину, що знаходяться у повітрі. Це особливо небезпечно на АЗС, де паливо випаровується при заправці і має високу реактивність.

Ця порада підтверджується реальними випадками із життя. У коментарях люди діляться своїми історіями про те, як вони самі чи знайомі зіткнулися з небезпекою спалаху на АЗС через недбале поводження з паливом.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти