Відберуть машину та права: де водіїв жорстко карають за налаштування GPS-навігатора

В Україні все активніше впроваджується автоматизована система контролю та фіксації дорожнього руху. Проте існуючі в країні системи все ще мало де використовуються. У зв’язку з цим влада поки що не особливо жорстко реагує на використання українськими водіями всіляких хитрощів, що дозволяють захиститися від «шкідливих машин» та уникнути покарання за порушення правил дорожнього руху. У той же час у деяких країнах прогрес у цьому відношенні пішов далеко вперед, а з ним з’явилися нові покарання для автомобілістів. І вони дуже жорсткі.

Так французькі закони забороняють водіям мати при собі пристрої, які здатні виявляти камери контролю швидкості. Сюди входять:

– Радарні та лазерні детектори, які вловлюють сигнал мобільних камер контролю швидкості;

– системи GPS, які показують фіксовані камери контролю швидкості, що існують у базі даних;

Заборонені системи GPS можуть включати супутникові навігатори та інші навігаційні пристрої, які показують, де знаходяться стаціонарні камери контролю швидкості.

Якщо вас спіймають із одним із заборонених пристроїв, ви можете бути оштрафовані на 1500 євро та позбавлені прав. Також можуть бути конфісковані сам навігатор та автомобіль порушника. Покарати можуть водія навіть якщо він не використовує пристрій, а просто тримає його в машині вимкненим.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти