Експерт розповів, як зупинити масові ДТП на українських дорогах

За останні півроку в Україні сталося більше сотні резонансних ДТП, половина з них за участю громадського транспорту. Змінити ситуацію на дорогах можуть регулярні перевірки транспортних засобів і відкриті конкурси на здійснення пасажирських перевезень. Про це в інтерв’ю DATA.UА розповів голова громадської організації “Розвиток інфраструктури” Станіслав Гвоздиков.

“Потрібно перевіряти транспортні засоби, стягувати штрафи, розривати договори з порушниками і виносити їх на відкритий конкурс. Управління Департаменту транспорту міської адміністрації спільно з поліцією і співробітниками Укртрансбезпеки повинні перевіряти перевізників на предмет дотримання графіка рухів, комфортності, санітарних норм. Якщо відпрацьовувати ці моменти, то все нелегали підуть”, – говорить експерт.

Технічний стан більшості вітчизняних маршруток залишає бажати кращого. При цьому, в бюджеті країни немає достатньої кількості коштів на закупівлю більш екологічного і безпечного виду транспорту.

“Щоб позбутися в Києві від 3 тисяч маршруток, потрібно майже 300 мільйонів доларів “, – говорить Станіслав Гвоздиков.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що з 1 січня 2019 року маршрутки переобладнані з вантажних авто в пасажирські, будуть відправляти на металобрухт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти