Доведеться віддати свій транспорт на армію: українців зобов’яжуть ставити на облік у ТЦК сільгосптехніку

Деяких українців хочуть зобов’язати ставити на облік до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) свій транспорт та спеціальну техніку. Про це заявила нардеп від фракції “Голос” Юлія Клименко з посиланням на новий урядовий законопроект про мобілізацію.

Парламентарій заявила, що документ пропонує вилучати у дрібних фермерів транспорт та сільгосптехніку за необхідності в рамках мобілізаційних заходів. Майно можуть примусово відторгати, вилучати та мобілізувати. В даний час подібні заходи можливі лише щодо юридичних осіб та корпоративної техніки. У Кабміні хочуть, щоб норма поширювалася на фізичних осіб — звичайних українців, які володіють тракторами, екскаваторами тощо.

Клименко вважає, що ухвалювати урядовий законопроект у чинній редакції не можна, оскільки такі норми можуть паралізувати роботу дрібних фермерських господарств. Вона не розуміє, навіщо норма поширюється на всю сільгосптехніку, наприклад, комбайни та сівалки. При цьому вона назвала маразмом обмеження на пересування техніки через кордони областей, що вводяться в документи.

Джерело ТСН
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти