Водіям назвали 5 вірних ознак, що патрульний зупинить їхню машину

Водії часто прагнуть уникнути уваги з боку патрульних на дорогах, але деякі аспекти зовнішнього вигляду та поведінки за кермом можуть привернути увагу правоохоронних органів. “Твоя МАШИНА” звертає увагу автомобілістів на п’ять вірних ознак, за якими патрульний може зупинити ваш автомобіль.

1. «Красиві» номери
Водії, які прагнуть підкреслити свій соціальний чи фінансовий статус, можуть звернутися до оформлення номерних знаків у стилі, що виділяється із загальної ваги. Хоча такі дії можуть бути виразом індивідуальності водія, вони можуть також привернути увагу патрульного, викликавши у нього питання щодо легальності такого оформлення або інших потенційних порушень можливого «позера».

2. Тонування
Тонування скла – популярне рішення серед автовласників, які цінують збільшення конфіденційності в салоні або захист від сонячних променів. Проте, в Україні є обмеження на ступінь тонування вікон. Патрульні можуть зупинити автомобіль із занадто темним тонуванням, щоб перевірити її легальність та переконатися, що вона відповідає вимогам закону.

3. Неадекватна їзда
Підозри патрульних можуть викликати неадекватну поведінку за кермом, таку як надмірне перевищення швидкості, часті різкі маневри, ігнорування правил дорожнього руху або несподівані зміни швидкості. Водії, які демонструють такі ознаки, можуть бути зупинені для перевірки та з’ясування, чи є підстави для занепокоєння щодо їхнього безпечного керування автомобілем.

4. Старі або пошарпані машини
Старі або погано підтримувані автомобілі можуть привернути увагу патрульних, оскільки часто пов’язані з відсутністю страховки, технічними несправностями або порушеннями Правил дорожнього руху. Такі машини можуть загрожувати безпеці на дорозі і можуть бути зупинені для перевірки та з’ясування їхнього статусу.

5. Тюнінг
Автомобілі зі зміненими зовнішніми або внутрішніми елементами, такими як збільшені вихлопні системи, підвіски низькопідвісні або модифіковані двигуни, можуть привернути увагу патрульних. Такі зміни можуть бути не лише незаконними, а й підвищити ризик дорожньо-транспортних пригод чи порушень правил безпеки. Тому патрульні можуть зупинити такі автомобілі для перевірки та переконатися, що вони відповідають стандартам безпеки та законодавству.

Варто зазначити, що є чіткий перелік законних підстав для зупинення поліцією транспортного засобу в Україні. Він складається з 11 пунктів та закріплений ст.35 ЗУ «Про Національну поліцію». Найчастіше йдеться про порушення водієм ПДР, підозру водія чи пасажирів в іншому порушенні закону, а також загрозу для інших учасників руху. Проте нерідко патрульні використовують деякі формальні підстави, але керуються своїми, не пов’язаними із законом, мотивами.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти