Експерт розкритикував електрокари, назвавши їх «набагато складнішою проблемою»

Генеральний директор Lexus Йошихіро Сава заявив, що електромобілі є “набагато складнішою проблемою”, ніж ми можемо подумати.

Зокрема, на думку менеджера, у електрокарів досить вузька сфера застосування, пише НВ з посиланням на Jalopnik.

На думку Йошихіро Сави, автовиробники не можуть покладатися виключно на електричні силові агрегати і що вплив електрокарів на навколишнє середовище вимагає деякої “обережності”.

“Наша філософія полягає в забезпеченні свободи пересування, тому нам потрібно розвивати технології на всіх фронтах. Ми розуміємо, що електрика необхідна, але ми також можемо бачити, що електрокар не влаштовує всіх. Наприклад, ви не можете дати електромотор Land Cruiser, адже є люди у віддалених куточках світу, життя яких залежить від цього автомобіля”, – вважає Йошихіро Сава.

За його словами, японська компанія не вийде на ринок електрокарів до тих пір, поки не стануть гранично зрозумілі вигоди їх клієнтам і екологічні переваги.

“Електромобілі зараз занадто довго заряджаються і потребують батарей, виробництво яких сильно впливає на навколишнє середовище, крім того, акумулятори з часом втрачають свої властивості. І потім, коли необхідно замінити батареї, ми повинні будемо мати чіткі плани з приводу того, як їх переробляти або використовувати повторно. Це – комплексна проблема: набагато більше комплексна, ніж передбачає нинішня риторика”, – підкреслив Йошихіро Сава.

Зараз Lexus розглядає електрифіковані мотори для своїх майбутніх моделей, але йдеться про гібриди, а не про електрокари.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти