Пенсіонерів хочуть позбавляти водійських прав: кому загрожують нові обмеження

Водії пенсійного віку в країнах Європейського Союзу найближчим часом можуть мати справу з новими обмеженнями. Деяким літнім автомобілістам доведеться стати пішоходами.

Нова ініціатива під назвою Vision Zero ставить на чільне місце проблему ментального здоров’я водіїв у віці. Проект передбачає запровадження обов’язкових психологічних тестів для креманичів віком від 65 років. Обстеження має встановити, чи водій не зазнав серйозних вікових змін і чи здатний він адекватно реагувати на раптову зміну дорожньої обстановки.

Водіям, які досягли 70 років, автори ініціативи пропонують проходити обов’язкові курси підвищення кваліфікації. Термін їхньої водійської ліцензії має бути скорочено до п’яти років. З 75 років оновлювати права доведеться щороку. Звучать також пропозиції обмежити термін дії водійських прав після 65 років двома роками.

Очікується, що подібні зміни до законодавства внесуть країни ЄС вже найближчим часом. Враховуючи прагнення України вступити в об’єднання, цілком імовірно, що подібні норми незабаром можуть бути розглянуті і Верховною Радою.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти