Унікальний спортивний ЗАЗ “Таврія” показали у мережі: фото

Мало хто знає, але на Запорізькому автомобільному заводі у 1988 – 2007 роках випускали автомобіль ЗАЗ-1102 «Таврія» зі спортивною перспективою. Фото унікальної машини публікує Hyser.

Зазначається, що тюнінговані модифікації ЗАЗ-1102 для участі в ралі були вперше розроблені та сконструйовані у 1986 році. Так з’явилася модель «Таврія ERF-Mobile». Керував проектом інженер К. Кіль. Збирався автомобіль у майстерні спортивно-технічного клубу студії «Естрекламфільм» в Естонії.

Ключовою зміною було встановлення на ЗАЗ модифікованого 1,6-літрового двигуна від ВАЗ-2106 замість штатного мотора МеМЗ. Новий двигун мав два горизонтальні карбюратори Weber, допрацьовану головку блоку циліндрів, а також систему впуску і прямоточний вихлоп з новим колектором.

Конструкторам вдалося «прокачати» потужність ЗАЗу з 80 до 140 кінських сил. Це значно покращило динаміку «Таврії», яка поряд з появою допрацьованого шасі та полегшеного кузова перетворилася на повноцінний спорткар. Втім, дебютувати на міжнародному рівні машині так і не судилося.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти