Зможуть зупиняти авто та застосовувати силу: в Україні розширили повноваження Нацгвардії

Верховна Рада прийняла за основу новий законопроект №10311, який стосується діяльності Національної гвардії України щодо охорони громадського порядку та взаємодії військовослужбовців силового відомства з громадянами. Документ значно розширює повноваження силовиків.

Зазначається, що новий закон дозволяє військовослужбовцям Нацгвардії зупиняти транспортні засоби, але лише у випадках, якщо водій не виконав законних вимог, намагається уникнути проходження перевірки на КПП об’єкта, що охороняється, або перебуває в розшуку за вчинення кримінального правопорушення. Для цього можуть застосовуватись фізична сила, спеціальні засоби, а також зброя та бойова техніка. Крім того, ці засоби впливу військовослужбовці зможуть застосовувати для захисту свого життя та здоров’я, а також життя та здоров’я інших громадян.

Законодавці вважають, що новий законопроект покращить правове регулювання у сфері застосування Нацгвардією заходів впливу у своїй діяльності. Також наголошується, що нові повноваження стосуються не лише примусової зупинки автомобілів, а й мотоциклів, мотовізок, моторолерів, мопедів та інших транспортних засобів.

Джерело Wheel-News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти