Механік вказав водіям на фатальну помилку, що призводить до непридатності моторного масла в авто

Власники автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами можуть зіткнутися з серйозними проблемами, якщо припустяться навіть найменшої помилки, яка може істотно скоротити термін придатності моторного мастила. Експерт з автомобілів, механік з 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер, попереджає про те, що тривала робота двигуна на холостому ходу може призвести до негативних наслідків для автомобіля.

Кілмер зазначає, що під час роботи двигуна на холостому ходу всередині нього накопичується конденсат, який зазвичай випаровується під час руху. Якщо ж активної роботи у мотора немає, то волога накопичується всередині двигуна, потрапляючи в масло. Мастило псується і в підсумку потребує заміни.

Механік наголошує, що олива в двигуні стає непридатною не тільки через перегрівання двигуна і потрапляння сміття, а й завдяки потраплянню в неї конденсату. У підсумку свою функцію воно вже не виконує, що зі свого боку загрожує серйозними проблемами з двигуном. Кілмер зазначає, що за нормальних умов оливу змінюють раз на 10 000 км. Але за тривалої роботи на холостому ходу цей показник може скоротитися в рази.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти