Штраф 120 000 гривень за брудне скло: де дрібна неохайність обійдеться водієві у справжній статок

Підтримання чистоти автомобіля в Україні є особистою прерогативою водія або власника транспортного засобу. Винятком хіба що може бути порушення видимості номерних знаків і непрацюючі склоочисники під час дощу або снігу. Однак є місця, де за брудне лобове скло можна заплатити штраф більший, ніж коштує сама машина.

Так, у Великій Британії з 1986 року діє закон, який наказує регулярно підтримувати вікна машини в чистоті для того, щоб забезпечувати максимальну видимість. Правило говорить: “Все скло або інші прозорі матеріали, встановлені на автомобілі, повинні утримуватися в такому стані, щоб вони не закривали огляд водієві під час руху транспортного засобу по дорозі”.

Якщо співробітник британської поліції помітить, що скло вашого автомобіля забруднене настільки, що погіршує огляд, вас можуть оштрафувати на 1000 фунтів стерлінгів (близько 45 000 гривень), нарахувавши додатково 3 штрафні бали. Для водіїв вантажного транспорту покарання набагато суворіше – 2500 фунтів стерлінгів (близько 120 000 гривень).

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти