Хокейний секрет рятує життя водіїв: експерти розкрили дивовижний лайфхак

У зимовий час однією з найпоширеніших проблем для водіїв стає запотівання скла автомобіля. Це не тільки дратує, а й створює небезпеку на дорозі через погіршення видимості. Однак експерти Королівського автомобільного клубу (RAC) поділилися несподіваною та ефективною порадою, яка може допомогти впоратися з цією проблемою – використання піни для гоління.

Порада RAC ґрунтується на принципі, який використовують хокеїсти, щоб запобігти запотіванню масок для обличчя під час гри на льоду. Представник RAC пояснив, що нанесення невеликої кількості піни для гоління на вітрове скло автомобіля може створити захисний бар’єр, який допомагає запобігти конденсації. Це просте, але ефективне рішення може значно полегшити життя водіям у холодні ранки і навіть врятувати життя, оскільки погана видимість нерідко призводить до ДТП і смертельних катастроф.

Щоб скористатися цим методом, достатньо нанести невелику кількість піни для гоління на чистий рушник і ретельно розподілити по всьому вітровому склу автомобіля. Після цього слід акуратно витерти скло іншим чистим рушником, щоб забезпечити хорошу видимість. Незважаючи на те, що піна для гоління може бути невидимою, вона все одно залишається на поверхні, формуючи гідрофобну плівку, яка відштовхує вологу і не дає змоги накопичуватися конденсату на вікнах.

Подібний лайфхак широко використовують професійні хокеїсти. Інтенсивне дихання часто призводить до запотівання прозорих захисних щитків, що погіршує видимість на ковзанці. Обробка піною для гоління дає змогу позбутися проблеми.

Також експерти рекомендують водіям час від часу вмикати кондиціонер або опускати скло, щоб прибрати з салону зайву вологу.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти