Британським автомобілістам заборонили “красиві” номери з відсилкою до війни та України

У Великій Британії запроваджують обмеження на використання індивідуальних номерних знаків автомобіля, які можуть містити зашифровані лайки, образи або прояв дискримінації. Під заборону потрапили потенційні згадки України та війни.

Тема стала актуальною з приходом 2024 року. За місцевими правилами, номер складається з двох літер спереду, двох цифр і ще трьох літер наприкінці. Перші два символи вказують на регіон реєстрації автомобіля, цифри – на рік реєстрації. Останні три літери не мають спеціального значення. Водночас багато автомобілістів під час вибору номера спеціально підбирають комбінації так, щоб вони мали певний сенс. Наприклад, цифра 4 може читатися як буква “А”, і в поєднанні з деяким набором букв здатна формувати певне слово. З цієї причини

Агентство з ліцензування водіїв і транспортних засобів (DVLA) заборонило використання таких комбінацій, як “24 NUS”, “AS24 HOL”, “W24 NKR” і “SH24 GED”. Також британцям не можна брати деякі номери з ідентифікаторами UA, UKR, RU, RUS, WAR, які можуть використовуватися як відсилання до України, Росії або російсько-української війни. Крім того, заборонено використовувати комбінації ZZZ, як символ війни. Повний список містить 334 обмеження і може бути розширений.

Варто зазначити, що в соціальних мережах значна кількість британських водіїв навіть не уявляє, що може бути образливого в більшості номерів. В Україні, як відомо, також заборонені деякі номерні знаки, які можуть мати відсилання до прославляння війни та Росії.

Джерело Mail
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти