Автомеханік наочно показав, що буде, якщо водій користуватиметься телефоном за кермом

Кожен автомобіліст має усвідомлювати, що використання мобільного телефону за кермом може призвести до серйозних наслідків. Провідний автомобільний експерт і механік Скотті Кілмер наголосив на цьому факті, попереджаючи водіїв про ризики, пов’язані з відволіканням на свої пристрої під час водіння.

Свій досвід він підкріпив розповіддю про нещодавній випадок зі своєю клієнткою. Жінка, відволікшись на телефон, не помітила, що попереду їде машина. У результаті сталося серйозне зіткнення. Ця ситуація стала яскравим прикладом того, як відволікання на мобільний телефон може призвести до аварії та руйнівних наслідків.

Важливо розуміти, що навіть коротке відволікання на телефон під час водіння може бути фатальним. При цьому не варто забувати, що використання мобільного пристрою за кермом не обмежується лише надсиланням текстових повідомлень або прослуховуванням аудіозаписів. Навіть розмова телефоном через гучний зв’язок, може відволікти увагу водія від дороги і знизити його реакцію на те, що відбувається навколо.

В Україні законодавство забороняє використання засобів зв’язку за кермом, якщо водій тримає їх у руках. Порушення цього правила тягне за собою штраф у розмірі 510 гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти