Викинули на смітник: розкрито драматичну долю культової машини з фільму “Форсаж”

Цього року виповнюється 23 роки з моменту виходу на великі екрани першої частини культової кінофраншизи “Форсаж”. Багато глядачів закохалися в дівчину головного героя Летті, а також її Nissan 240SX. Але доля автомобіля в підсумку виявилася не менш драматичною, ніж її кіношної власниці.

Як розповів технічний консультант першого “Форсажу” Крейг Ліберман, у зйомках брали участь три моделі Nissan 240SX. Дві з них були каскадерськими і нічим особливо не відрізнялися, а основний екземпляр мав під капотом двигун SR20DET потужністю 400 кінських сил. Його орендували у чоловіка на ім’я Джеймс. Машину перефарбували і додали обвіси.

Після оглушливого успіху “Форсажу” увага до автомобіля зросла, про нього періодично писали в тематичних журналах. Nissan кілька разів змінював власника, аж поки 2009 року не опинився в руках людини, яка вирішила, що машина не становить практичної або культурної цінності. Він зняв з автомобіля трансмісію, а шасі відправив на звалище.

У фільмі персонаж Летті також зазнав трагічної долі, проте потім несподіваний поворот сюжету повернув її до життя. У випадку з автомобілем розраховувати на подібне “воскресіння” вже навряд чи варто.

Джерело Motor1
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти