Десять років нанівець: стало відомо про розпуск проекту Apple Car

Перспективний проект Apple Car однойменної американської технологічної компанії припинив своє існування після 10 років роботи. Як повідомляє Bloomberg із посиланням на свої джерела, компанія оголосила про закриття роботи над розробкою безпілотного автомобіля Project Titan.

Зазначається, що керівництво повідомило понад 2 000 співробітників про закриття проєкту в понеділок, 26 лютого. Новина стала шоком для працівників Apple, які присвятили Project Titan кілька років роботи. Повідомляється, що деякі із задіяних в Apple Car співробітників перейдуть у підрозділ, що займається розробкою штучного інтелекту, проте більшість буде звільнено.

Проект Project Titan існував із 2014 року. В Apple планували створити повністю автономний автомобіль. Спочатку в компанії орієнтувалися на конкуренцію з Waymo, потім на Tesla. Ходили чутки про співпрацю з Hyundai і Toyota. Восени Apple Car активізував дорожні випробування Project Titan, після чого раптово було ухвалено рішення скоротити проект.

Apple планувала почати продажі у 2026 році, але потім перенесла цю дату на 2028 рік, і, за чутками, серійна модель коштуватиме трохи менше ніж 100 000 доларів.

Джерело Bloomberg
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти