19 000 гривень штрафу за перевищення швидкості: де водіям-лихачам загрожує жорстке покарання

У Казахстані готуються до введення нових штрафів за перевищення швидкості на дорогах. У місцевому парламенті пропонують у рази посилити покарання для водіїв-лихачів.

Згідно з внесеним до мажилісу (нижньої палати парламенту) законопроектом, за перевищення швидкості понад 60 км/год водіїв планують штрафувати на суму, еквівалентну 40 місячним розрахунковим показникам. Наразі це 147 680 тенге, що приблизно дорівнює 12 500 гривень. Для водіїв, які вчинили повторне порушення протягом одного року після першого, передбачено ще вищий штраф у розмірі 60 місячних розрахункових показників, що становить 221 520 тенге або близько 18 765 гривень.

Автори ініціативи стверджують, що ці зміни спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху. Вони зазначають, що за останні місяці було зафіксовано значну кількість випадків перевищення швидкості на дорогах різних областей Казахстану, що свідчить про необхідність жорстких заходів щодо притягнення до відповідальності порушників.

В Україні стандартний штраф за перевищення швидкісного режиму від 20 до 50 км/год становить лише 340 гривень. Якщо перевищити гранично допустимий рівень швидкості понад 50 км/год, розмір стягнення збільшиться до 1700 гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти